Duitse dealergroep DELLO Dürkop kiest voor Autorola Solutions software

Op-maat Fleet Monitor is verrijkt met INDICATA data en gekoppeld aan diverse b2b- en b2c verkoopkanalen

Hamburg, 16 februari 2021 – Autorola Solutions implementeert haar fleetmanagement systeem, inclusief een digitale showroom, bij DELLO Dürkop, één van de grootste dealergroepen in Duitsland.

Met de integratie van Autorola Solutions Fleet Monitor software zijn het bestaande CRM systeem en diverse subsystemen van de groep gecombineerd. Hierdoor is men beter in staat om het wagenparkbeheer op alle locaties te beheren, in te spelen op marktontwikkelingen en kosten te verlagen door het proces van ’time to market’ te versnellen.

Carsten Kaufmann van Autorola Solutions: “Alle processen rond elk voertuig zijn nu zichtbaar, gedigitaliseerd en geautomatiseerd op alle 40 locaties in de groep – van binnenkomst of bestelling tot verkoop. De voorraad aan nieuwe en tweedehands auto’s wordt, van A tot en met Z, beheerd vanuit 1 systeem. Dit geeft de DELLO Dürkop een nauwkeurig overzicht in realtime en detecteert in een vroeg stadium waar lange statijden en daardoor onnodige kosten ontstaan.

Maarten Schlenhoff, Sales Manager bij de DELLO Dürkop: “De digitalisering van onze sales control is een belangrijke stap om onze processen nog efficiënter te maken en hier specifiek de beslissende factoren voor te identificeren. Daarnaast neemt de software tijdrovende zaken uit handen, zoals het invoeren van verkoopinformatie op diverse salesplatforms. Dit bespaart onze medewerkers veel tijd en de voertuiginfo is direct beschikbaar voor klanten."

Het op-maat-gemaakte systeem is verrijkt met Indicata data, bestaande uit gedetailleerde technische specificaties evenals de toevoeging van commerciële foto’s en prijsinformatie aan elke ingevoerde auto. Daarnaast vindt koppeling plaats met geselecteerde b2b- en b2c-verkoopkanalen, de eigen digitale showroom.

Naast Autorola Solutions is ook het veilingplatform van Autorola betrokken bij het project. De tweedehands auto’s van DELLO Dürkop worden wekelijks in vaste veilingen op het salesplatform op de markt gebracht. Deze worden 1-op-1 synchroon aangeboden aan eigen partners en het internationale kopers netwerk van de Autorola Group.

DELLO Dürkop – Die DELLO-Gruppe | DELLO
DELLO Dürkop is een van de grootste Multi merkendealers in Duitsland, met 8 merken, ruim 40 vestigingen en 1.700 medewerkers. Ze opereert voornamelijk in het noorden, midden en noordoosten, en verkoopt jaarlijks meer dan 20.000 tweedehands auto’s. Sinds 1 januari 2015 is Dürkop een onafhankelijk lid van de Dello Dürkop.

Autorola Solutions - Autorola Solutions
Autorola Solutions biedt geavanceerde online IT oplossingen om alle processen inzichtelijk te maken voor wagenparkbeheerders, dealerbedrijven, OEM’s en leasemaatschappijen. Door processen te digitaliseren en aan elkaar te koppelen vergroot Solutions de effectiviteit en kan gezorgd worden voor borging van de gewenste workflow.

Over Autorola - nl.autorolagroup.com
Autorola Group, met hoofdkantoor in Denemarken, is wereldwijd actief op gebied van online remarketing en ICT-oplossingen voor professioneel wagenparkbeheer in de Automotive. Autorola biedt autofabrikanten, dealerholdings, leasemaatschappijen, autoverhuur bedrijven, banken en verzekeraars oplossingen om occasions snel en efficiënt te verkopen via veilingplatform Autorola Marketplace aan bieders in 31 landen. Met meer dan 100.000 verkochte voertuigen per jaar behoort Autorola tot de Europese top in remarketing oplossingen in Europa. INDICATA, onderdeel van Autorola, biedt een unieke online oplossing om opbrengsten op het gebied van remarketing te verhogen door het bieden van realtime marktinzicht. indicata.nl. Er werken ruim 450 werknemers bij meerdere vestigingen in 19 landen, in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Oceanië.

Persinformatie
Frank Tanke, Country Director Autorola Nederland, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., mobiel +31 (0)6 868 152 50
Frans van der Werf, Manager Autorola Solutions Nederland, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., mobiel +31 (0)6 821 511 00