Autorola en CarCollect zoeken de samenwerking op

Autorola en CarCollect bundelen per 1 maart 2022 hun krachten waardoor meer occasionaanbod (inter-)nationaal verhandeld gaat worden.

Vianen, 10 maart - Door de samenwerking breidt CarCollect de afzetmarkt voor haar gebruikers uit en krijgt zij toegang tot het Europese kopers netwerk van Autorola in 19 landen. Bij verkoop via het Autorola salesplatform faciliteert Autorola bovendien de export afhandeling naar het buitenland. Met de komst van de CarCollect community ziet Autorola het occasionaanbod op het Autorola salesplatform groeien en meer divers worden. Voor beide partijen een win-win situatie om de hoogste prijs uit de markt te realiseren voor haar klanten. De eerste stap naar een internationale samenwerking is inmiddels ook gezet.

Frank Tanke, Country Director Autorola Nederland: “In de huidige krappe voertuig markt zijn we erg blij dat we de krachten met CarCollect bundelen. Onze (inter-)nationale kopers krijgen nu dagelijks honderden nieuwe voertuigen aangeboden. Daarnaast kunnen de INDICATA klanten gebruik maken van onze INDICATA data binnen het CarCollect systeem om te controleren of de auto relevant is voor hun markt, zowel op basis van courantheid en prijs.”

Lev van der Eng, Chief Commercial Officer bij CarCollect: “Met Autorola hebben we een unieke en krachtige samenwerking bewerkstelligd. Autorola maakt een selectie van de voertuigen waarop de prestaties het best zijn. Hierdoor kunnen dealers een internationale afzetmarkt bereiken, juist met de voertuigen waarin Autorola excelleert. Het uiteindelijke doel is nog meer deals voor onze partners! Indicata levert tevens marktdata welke onze partners in kunnen zetten binnen het handelsproces. Komende periode zullen we kijken waar we internationaal nog meer kunnen samenwerken. Met als gezamenlijk doel de Automotive verbinden en resultaten maximaliseren!’

 

Over CarCollect

CarCollect brengt, met hun alles-in-één automotive handelsplatform, het gemak van platformen als Airbnb en Uber naar de B2B-autowereld. Hun doel, de hele Automotive sector met elkaar verbinden, door vraag en aanbod bij elkaar te brengen en bedrijven helpen waardevolle relaties op te bouwen. Steeds meer bedrijven ervaren de toegevoegde waarde van hun platform en diensten. In het afgelopen jaar groeide CarCollect naar maar liefst 5.000 actieve gebruikers, zijn actief in 8 landen binnen Europa en behaalde, ondanks corona, dit jaar opnieuw 40.000 succesvolle transacties via hun platform.

Over Autorola

Autorola Group is wereldwijd actief op gebied van online remarketing en ICT-oplossingen voor professioneel wagenparkbeheer in de Automotive. Autorola biedt autofabrikanten, dealerholdings, leasemaatschappijen, autoverhuur bedrijven, banken en verzekeraars oplossingen om occasions snel en efficiënt te verkopen. Autorola bestaat uit 3 divisies: Autorola Marketplace, het salesplatform met bieders in 31 landen. Met meer dan 100.000 verkochte voertuigen per jaar behoort Autorola tot de Europese top in remarketing oplossingen in Europa. INDICATA levert realtime waarden, business intelligence en analytische oplossingen voor de Automotive sector. Autorola Solutions biedt geavanceerde online IT oplossingen om alle processen inzichtelijk te maken.

Over Autorola Group

Heeft het hoofdkantoor in Denemarken. Er werken ruim 450 werknemers bij meerdere vestigingen in 19 landen, in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Oceanië.

Perscontact

Frank Tanke, Country Director Autorola Nederland, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., mobiel +31 (0)6 868 152 50
Lev van der Eng, CCO CarCollect, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., mobiel +31 (0)6 171 53 632

Download het persbericht


Lev van der Ent (links) en Frank Tanke (rechts)