INDICATA Market Watch: Occasionverkoop terug op 'oude' niveau naarmate consumentvertrouwen groeit

Het consumentenvertrouwen groeit en dealers moeten er alles aan doen om hun voorraad op peil te houden.

9 juni, 2020 - Het herstel in Nederland zet door en het verkoopniveau ligt nu op het pre-lockdown-niveau van februari jl. Ook in andere landen zien we een verdere progressie naarmate landen uit lockdown komen. 

Download hier het gehele Market Watch ed. 5 rapport waarin de ontwikkelingen en trends op de occasionmarkt in 13 Europese landen worden besproken.

De situatie in Nederland qua occasionverkoop is in de maand mei bijna gelijk aan dat van vorig jaar (-1,3%), met positieve verkoopcijfers in het vooruitzicht naarmate het consumentenvertrouwen groeit.

ed5MW Sales

Bron: INDICATA Market Watch

De trend in Nederland is dat het aandeel milieuvriendelijke brandstofsoorten groeit ten opzichte van diesel. Nederlandse kopers zijn één van de meest uitgesprokene in heel Europa. Terwijl kleine auto's stand houden, zien we een sterke toename van SUV's en sportwagens ten koste van executive en luxe auto's.

 ed5MW brandstof

 Bron: INDICATA Market Watch

De prijzen waren tot begin maart relatief stabiel, maar zoals in veel landen, is er nu een duidelijke geleidelijke prijsdaling te zien, waarbij diesel de meeste pijn voelt.

Ied5MW retailprijzen

Bron: INDICATA Market Watch

INDICATA introduceerde Market Watch in april 2020, een informatiebron in twee varianten voor remarketing professionals, dat inzicht kan bieden bij het nemen van beslissingen met betrekking tot hun occasionbeleid. Dealers, OEM's en leasemaatschappijen kunnen zich aanmelden voor het regelmatig uitgegeven Market Watch rapport via www.indicata.nl/corona, of zich aanmelden voor de online rapportage tool via www.indicata.nl.

Over INDICATA
INDICATA is onderdeel van de Autorola Group en levert realtime waarden, business intelligence en analytische oplossingen ten behoeve van succesvol occasionbeleid in de automotive sector. Door realtime data van de occasionmarkt in 14 landen te verzamelen, te verwerken en te analyseren, wordt inzicht in vraag en aanbod, prijs- en marktdynamiek en voorraden gegeven. De data wordt niet alleen gebruikt om inzicht te krijgen in courantheid en prijsontwikkelingen, maar ook voor (rest)waarde-bepaling. indicata.nl

Over Autorola Group
Autorola Group, met hoofdkantoor in Denemarken, is wereldwijd actief op het gebied van online remarketing en ICT-oplossingen voor professioneel wagenparkbeheer in de Automotive. Er werken ruim 420 werknemers bij meerdere vestigingen in 19 landen, in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Oceanië. nl.autorolagroup.com

Persinformatie
Frank Tanke, Country Manager Nederland, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., mobiel +31 (0)6 868 152 50

Bijlagen
INDICATA Market Watch editie 5, 9 juni 2020
Downloadlink Market Watch: www.indicata.nl/corona
Aanvraag Market Watch rapportage tool: www.indicata.nl