indicata_partners_autobedrijven_en_importeurs

Autobedrijven en importeurs

Marktinzicht helpt uw occasionbeleid naar een hoger niveau

Wat INDICATA voor u kan betekenen

Inzicht in de occasionmarkt, zodat u beter kunt inspelen op ontwikkelingen in de markt. INDICATA verzamelt, verwerkt en analyseert realtime data van de online occasionmarkt. Door het online aanbod in kaart te brengen wordt inzicht verschaft in onder andere uw voorraad- en prijsstrategie. Kennis is macht!
INDICATA is uniek omdat we werken met realtime data. Dat wil zeggen: we scannen in 13 landen, 7 dagen per week, 24 uur per dag de gehele online occasionmarkt. Zo weten we niet alleen lokaal, maar ook internationaal wat er speelt in de markt.
Op basis van INDICATA data weten we welke auto's courant zijn, een sterke marktliquiditeit (o.b.v. aantal stadagen per model) hebben en wat marktconforme prijzen zijn. Dergelijke inzichten maken occasionbeheer beter bestuurbaar en eenvoudiger.
Het INDICATA team
IndicataBasis van succesvol occasionbeleid

Dankzij het volgen van de voornaamste KPI’s, worden ongeëvenaarde successen bereikt en kunt u op een efficiënte manier de occasionresultaten verhogen. INDICATA informeert u pro actief over de wijzigende marktcondities en geeft u inzicht in:

AANTAL DAGEN MARKTAANBOD

STADAGEN MARKTAANBOD

LEEFTIJD VAN DE VOORRAAD

OMLOOPSNELHEID

MARKTPRIJS

MARKTPRIJS

PRIJSSTELLING

PRIJSSTELLING

VOORRAADOMZET

VOORRAADOMZET

FIRST PRICE TO MARKET

FIRST PRICE TO MARKET

PRIJS RECENT NIET AANGEPAST

PRIJSWIJZIGINGEN

TE WEINIG FOTO’S

BEELDMATERIAAL

 

Accurate data voor restwaardebepaling

Het grote voordeel van INDICATA voor u als importeur is dat u door deze accurate data invloed kunt uitoefenen op de restwaardes van de voertuigen. Dit heeft veel waarde voor de voertuigen die in de private lease worden ondergebracht. Deze waardebepalingen kunnen door de data nog exacter afgestemd worden waardoor de dealers de auto’s voor nog scherpere tarieven kunnen aanbieden.


Slimmere inruilvoorstellen

Ook voor het versturen van direct mailing heeft dit zeer grote voordelen. Op het moment dat u een inruilvoorstel stuurt als importeur heeft u de juiste waarde (onder voorbehoud van schade e.d.) bepaald voor het voertuig en heeft de dealer de voertuigen voor de juiste prijzen terug in zijn voorraad. Dit scheelt ook voor de dealer discussies met klanten over het inruilvoorstel.


Makkelijker controle over voertuigadvertenties

Ook is het voor u als importeur een controle middel. Veel importeurs werken met speciale occasion labels (het betreft voertuigen die aan een aantal voorwaarden moeten voldoen). Door de data van INDICATA heeft u een controle middel of deze voertuigen juist geadverteerd worden en tegen de juiste waardes.


Een unieke combinatie

INDICATA is een unieke combinatie van modules, dashboards en functionaliteiten. Hiermee kunnen gebruikers als importeurs, autobedrijven en fleetowners hun gebruikte voertuigactiviteiten efficiënt uitvoeren.

GROEPSOVERZICHT
GROEPSOVERZICHT
DEALER DASHBOARD
DEALER DASHBOARD
VOORRAADLIJST
VOORRAADLIJST
AUTO INFORMATIE
AUTONIVEAU
MARKTVERGELIJK
MARKTVERGELIJK
TAXATIE
TAXATIE

Interesse?

We informeren u graag verder over de mogelijkheden, onze producten en prijzen, om tot de beste oplossing voor uw bedrijf te komen.