Andrew Shields wordt Business Unit Director INDICATA, onderdeel van Autorola Group

INDICATA, de internationale data tak van Autorola, wereldwijd online remarketing specialist, maakt de benoeming van Andrew Shields per 1 november jl. als Business Unit Director van INDICATA bekend.

Odense, 6 novemner 2019 – Andrew zal INDICATA leiden, dat realtime waarden, business intelligence en analytische oplossingen levert ten behoeve van succesvol occasionbeleid van autofabrikanten, importeurs, leasemaatschappijen, wagenparkbeheerders, banken en verzekeringsmaatschappijen. Door realtime data van de occasionmarkt in 14 landen te verzamelen, te verwerken en te analyseren wordt inzicht in vraag en aanbod, prijs- en marktdynamiek en voorraden gegeven.

Andrew Shields vervulde diverse functies als Director of Fleet and Remarketing bij Avis Europe, VP Sales and Supply voor een online autosupermarkt en gaf gedurende 10 jaar advies aan OEM's, dealergroepen en leasemaatschappijen.

Frank Tanke, Country Manager Autorola Nederland: “Andrew's ervaring op gebied van de Automotive, e-commerce en financiën kunnen een belangrijke bijdrage betekenen voor het verder uitbouwen van onze data tak.”

Andrew: “Bij Avis Europe hadden we behoefte aan actuele prijsgegevens uit meerdere landen, die internationaal te vergelijken zijn en consistent gegarandeerd worden. INDICATA levert dat! Ik adviseerde OEM's en grote dealergroepen op basis van de data van INDICATA en heb daardoor radicale verbeteringen in winstgevendheid op gebied van occasionbeleid kunnen bewerkstelligen. Ik maakte dus al gebruik van de data van INDICATA voordat ik bij het team kwam. Als wereldleider in realtime marktdata van tweedehands auto’s gaat het niet alleen om het leveren van prijsdata, maar ook om het begeleiden van dealers bij het implementeren van flexibel prijsbeleid, van verkoopmedewerkers tot en met de CEO. ”

In Andrew's adviescarrière steunde hij onlangs VW Bank GmbH, leasemaatschappij VWFS Ierland, bij de integratie van Sofico's Miles-leasebeheersysteem. “Nu ik bij INDICATA betrokken ben, ben ik blij dat we de volledige data-integratie in Sofico in alle 14 landen hebben aangekondigd. Dit levert de lease- en financiële relaties van Sofico realtime prijsinzicht op individuele voertuig- en portefeuilleniveau”, voegt hij eraan toe.

Over INDICATA
INDICATA, onderdeel van Autorola, biedt een unieke online oplossing om opbrengsten op het gebied van remarketing te verhogen. INDICATA is het antwoord op de vraag naar actueel marktinzicht van autofabrikanten, importeurs, leasemaatschappijen, wagenparkbeheerders, banken en verzekeringsmaatschappijen. Naast inzicht in courantheid en prijsontwikkelingen, wordt de data ook gebruikt voor (rest)waardebepaling. Indicata.nl. Daarnaast biedt Autorola oplossingen om occasions snel en efficiënt te verkopen via veilingplatform Autorola Marketplace. Met meer dan 100.000 verkochte voertuigen per jaar behoort Autorola tot de Europese top in remarketing oplossingen in Europa. Voor specifieke behoeften met betrekking tot efficiënter wagenparkbeheer ontwikkelt Autorola Solutions tailormade systemen.

Over Autorola Group
Autorola Group, met hoofdkantoor in Denemarken, is wereldwijd actief op gebied van online remarketing en ICT-oplossingen voor professioneel wagenparkbeheer in de Automotive. Er werken ruim 450 werknemers bij meerdere vestigingen in 19 landen, in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Oceaniё. nl.autorolagroup.com

Persinformatie
Frank Tanke, Country Manager the Netherlands, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., mobiel +31 (0)6 868 152 50
Bobby Rietveld, Sales Director INDICATA, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., mobiel +31 (0)6 113 091 58