indicata_partners_leasemaatschappijen

AUTOBEDRIJVEN EN IMPORTEURS

Marktinzicht helpt uw occasionbeleid naar een hoger niveau

Inzicht in de occasionmarkt, zodat u als autobedrijf of importeur beter kunt inspelen op ontwikkelingen. INDICATA verzamelt, verwerkt en analyseert realtime data van alle online portals, eigen (dealer)websites of importeurswebsites. Door het in kaart brengen van vraag en aanbod van gebruikte voertuigen wordt inzicht verschaft in onder andere uw eigen voorraad- en prijsstrategie, en die van uw leden. Kennis is macht!

INDICATA is uniek omdat we werken met realtime data. Dat wil zeggen: we scannen in 13 landen, 7 dagen per week, 24 uur per dag de gehele online occasionmarkt. Zo weten we niet alleen lokaal, maar ook internationaal wat er speelt in de markt.

Op basis van INDICATA data weten we welke auto's courant zijn, een sterke marktliquiditeit (o.b.v. aantal stadagen per model) hebben en wat marktconforme prijzen zijn. Dergelijke inzichten maken occasionbeheer beter bestuurbaar en eenvoudiger.

Indicata

Basis van succesvol occasionbeleid

Dankzij het volgen van de voornaamste KPI’s, worden ongeëvenaarde successen bereikt en kunt u op een efficiënte manier de occasionresultaten verhogen. INDICATA informeert u pro actief over de wijzigende marktcondities en geeft u inzicht in:

AANTAL DAGEN MARKTAANBOD

STADAGEN MARKTAANBOD

LEEFTIJD VAN DE VOORRAAD

OMLOOPSNELHEID

MARKTPRIJS

MARKTPRIJS

PRIJSSTELLING

PRIJSSTELLING

VOORRAADOMZET

VOORRAADOMZET

FIRST PRICE TO MARKET

FIRST PRICE TO MARKET

PRIJS RECENT NIET AANGEPAST

PRIJSWIJZIGINGEN

TE WEINIG FOTO’S

AANTAL FOTO'S

 

Accurate waardebepaling & controle

Om concurrerend te zijn is het van belang dat u scherpe tarieven kunt bieden. De grondslag is een waardebepaling die op basis van realtime data wordt bepaald. Daarnaast geldt hoe beter de waardebepaling, hoe beter het inruilvoorstel. En werkt u met occasion labels, dan heeft u een controlemiddel of deze voertuigen juist geadverteerd worden, tegen de juiste waarden.

Naast dat u met de taxatiemodule een helder beeld krijgt van vraag, aanbod en prijzen van voertuigen in de Nederlandse markt, bieden wij ook de mogelijkheid om ditzelfde voertuig in 12 andere landen te waarderen. Zo weet u vooraf welke voertuigen in welke landen de grootste kans hebben op de juiste omloopsnelheid en marge. Dit geldt uiteraard voor verkoop, maar ook voor inkoop!

  • INDICATA introductie voor dealerships

In de praktijk

INDICATA is een unieke combinatie van modules, dashboards en functionaliteiten.
Hiermee kunnen gebruikers als importeurs, autobedrijven en fleetowners
hun gebruikte voertuigactiviteiten efficiënt uitvoeren. Lees in onze case studies hoe INDICATA wordt ingezet bij haar klanten en met welke resultaten.

GROEPSOVERZICHT
GROEPSOVERZICHT
DEALER DASHBOARD
DEALER DASHBOARD
VOORRAADLIJST
VOORRAADLIJST
AUTO INFORMATIE
AUTONIVEAU
MARKTVERGELIJK
MARKTVERGELIJK
TAXATIE
TAXATIE

Voor ieder bedrijf een unieke toepassing

Leasemaatschappij

Bank of verzekeraar

Interesse?

We informeren u graag verder over de mogelijkheden, onze producten en prijzen, om tot de beste oplossing voor uw bedrijf te komen.