indicata_partners_banken_en_verzekeraars

BANKEN EN VERZEKERAARS

Banken_Verzekeraars_icoon

Waardebepaling op basis van realtime data

Als financiële instelling of verzekeraar draait het om risicobeheer en kapitaal optimalisatie. Daaraan ten grondslag ligt de juiste waardebepaling. De taxatiemodule van INDICATA waardeert op basis van o.a. merk / model / carrosserie / transmissie / deel I en de specifieke uitvoering, realtime een 100% marktprijs. Deze marktprijs, in combinatie met de courantheid van het voertuig – kunnen voor u als bank of verzekeraar van grote waarde zijn bij het bepalen van waardes / uitkeren van schades of de risicobeperking van uw gefinancierde voorraad. Dergelijke inzichten dienen als basis voor portfolio analyses en het bepalen van de fiscale en boekhoudkundige waarden.

INDICATA haalt data uit 13 Europese landen

INDICATA is uniek omdat we werken met realtime data uit 13 landen: 7 dagen per week, 24 uur per dag. Zo weten we niet alleen lokaal, maar ook internationaal wat het vraag en aanbod is en wat er speelt in de markt. Op basis van deze data weten we welke auto’s courant zijn, een sterke marktliquiditeit hebben en wat marktconforme prijzen zijn.

Autorola_en_INDICATA_wereldkaart

De mogelijkheden

Naast de toegang tot onze verschillende online modules, zien wij bij onze klanten steeds vaker een directe koppeling met onze (Internationale) data. Door de geautomatiseerde data feed en de -verzameling van meerdere data bronnen in uw data lake - kunnen naast de eigen systemen, portfolio analyses en rapportages - ook de platformen voor uw klanten worden gevoed met deze data en hierdoor worden verbeterd. Dit alles met een risico verlagende factoor voor u als bank of verzekeraar – en tegelijkertijd de helpende hand voor uw netwerk!

Voor ieder bedrijf een unieke toepassing

Leasemaatschappij

Autobedrijf of importeur

Interesse?

We informeren u graag verder over de mogelijkheden, onze producten en prijzen, om tot de beste oplossing te komen.