Case Study

INDICATA helpt Auto XL Leiden om groeiambitie te realiseren

Auto XL Leiden

Historie

AutoXL is in 1988 begonnen als autobedrijf, gericht op de verkoop, reparatie en onderhoud van tweedehands auto’s. Vandaag de dag is het uitgegroeid tot een compleet autocentrum van 6000 m2 met schadeherstel bedrijf, hypermoderne carwash en werkplaats voorzien van 12 bruggen. Met ruim 300 occasions in elke prijsklasse kan iedereen bij AutoXL terecht. Het bedrijf streeft altijd naar een optimale zorgeloze klantbeleving en leeft naar het motto: Enjoy the ride.

Gedreven door verder groeiende voorraad met een specialisatie in jong gebruikte occasions zal AutoXL eind 2022 uitbreiden naar een nieuwe locatie in Alphen aan de Rijn.

Mike Luykx, bedrijfsleider van Auto XL: “Wij waren gewend veel op kennis, ervaring en gevoel te doen. I.v.m. verdere professionalisering van ons bedrijf waren we genoodzaakt meer te gaan sturen op data en marktkennis. Ik kende INDICATA al van eerder gebruik en zag de noodzaak in van het gebruik van deze data om het rendement van de occasionvoorraad veilig te stellen”.

"INDICATA helpt ons met het beheren van onze voorraad. Zij attenderen ons op langstaanders, auto’s die qua pricing uit de pas lopen en waarschuwen wanneer voertuigen minder aantrekkelijk worden in de markt."

Inkoop

Vanwege de toegenomen vraag naar occasions ligt de nadruk bij Auto XL steeds meer op de inkoop van de juiste occasions. Vanwege de schaarste in Europa is Auto XL ook gestart met het gebruik van INDICATA’s Stock Locator. Hiermee is Auto XL in staat om de juiste occasions te vinden in 13 Europese landen waar INDICATA actief is.

Conclusie

Mede dankzij INDICATA is AutoXL beter in staat om de groei en continuïteit van het bedrijf te waarborgen.